5 redenen om niet in de horeca te werken | Werken bij De Boterlap Groep
6-12-2022

5 redenen om niet in de horeca te werken

Boterlap_Harderwijk_Ermelo_20220318_0547

Misschien denk je: waarom schrijven jullie nou een blog met redenen om niet in de horeca te werken? Nou dat leggen we je uit. Werken in de horeca heeft namelijk soms best een slecht imago. En dat snappen we, want er zijn ook genoeg dingen die níet leuk zijn aan werken in de horeca. Maar dan hebben we het niet over werken bij De Boterlap Groep, want dat is toch net een tikkeltje anders dan de ‘standaard’ horecabanen.

1. Werken wanneer anderen vrij zijn

Oké we moeten toegeven, hier kom je nou eenmaal niet onderuit. Want zeg nou zelf: uit eten tijdens kantoortijden doet bijna niemand. Dus ja, de weekenden en tijdens feestdagen hebben we onze collega’s het hardst nodig. Maar we houden wél rekening met ieders persoonlijke situatie. Heb je kids die je eerst naar school wilt brengen of moet je ze op een bepaalde tijd ophalen? Dan willen we daar zeker over meedenken. Of studeer je nog en wil je wat minder werken tijdens je tentamenweken? Als je dit op tijd laat weten, kunnen we hier ook zeker rekening mee houden. Zo houden we het voor iedereen leuk!

2. Al die extraverte collega’s

Dit is ook zo’n typisch vooroordeel he. Grappig en ook wel een klein beetje waar hoor. Horecamensen kunnen over het algemeen een goed praatje houden. Maar stel: je vind dit nog spannend. Dan is de horeca júist een plek om dat te leren. Je hebt hier je hele leven profijt van, dat kunnen we je garanderen. Onze Wilco (Bedrijfsleider Ermelo) kan daarover meepraten: “Vroeger was ik ‘het onzekere jongetje van de klas’. Dat zou je nu misschien niet denken hè. Daarom kan ik iedereen aanraden om de horeca in te gaan. Het brengt je zoveel op sociaal vlak. Dat zie ik ook terug bij m’n personeel, daar kan ik echt van genieten. In de horeca groei je sneller dan door vakkenvullen.” Lees hier het hele interview.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

3. Mager loontje

Ja, natuurlijk verdien je meer wanneer je een hoge pief bent in een commerciële organisatie. Maar wij betalen onze collega’s wel boven horeca-cao. Waarom? Omdat wij vinden dat je hard werken ook moet belonen. Helemaal nu in tijden van het personeelstekort. Wij zijn ons er ook van bewust dat we daarom geen lage lonen kunnen betalen. En de fooi (niet te vergeten) maakt je salaris iedere maand nóg een stukje leuker! Deze verdelen we altijd onder het gehele team; wel net zo eerlijk, toch?


4. Weinig doorgroeimogelijkheden

Eenmaal ingestroomd als medewerker bediening: altijd medewerker bediening. Of toch niet… Nee, bij ons gelukkig niet. Zo kan je bijvoorbeeld starten als terrasklaarzetter en binnen een paar jaar doorgroeien tot ‘chef wijn’, toch Noah? Als je aangeeft te willen groeien en wij zien die potentie ook in jou, dan staan alle deuren voor je open. Of je kunt ook kleiner denken: Vind je het lastig om het perfecte biertje te tappen? Wij regelen een tapcursus voor jou. Wil je wel gewoon lekker in de functie blijven waarin je binnenstroomt? Ook helemaal prima. Als jij tevreden bent, zijn wij dat ook.


5. Keihard werken

Dit is een vooroordeel die wij niet kunnen weerleggen, want ook bij De Boterlap Groep is het hard werken. Soms lopen onze collega’s op drukke dagen wel 30.000 stappen op een dag. Dat hoort er nou eenmaal bij. Wij zorgen er wel voor dat jij deze lichamelijke uitdaging aankan. Hoe? Nou, iedere maandag- en dinsdagochtend kan je boksen of een circuittraining (CrossFit) volgen in Harderwijk op onze kosten. Ennn, hard werken betekent ook hard feesten zeggen wij altijd. Wij belonen onze collega’s namelijk graag voor hun inspanningen met toffe personeelsfeesten.

Oké gelukkig, je bent er nog! Lijkt dit je wel wat? Bekijk dan onze vacatures.