Meet Wilco - Horecatijger in hart en nieren
6-07-2022

Meet Wilco - Horecatijger in hart en nieren

Boterlap_Harderwijk_Ermelo_20220318_0720 (1)

Er werken verschillende bekende gezichten bij De Boterlap Groep. Wanneer je al aardig wat bezoekjes hebt gebracht, komt ook ‘onze’ Wilco je vast niet onbekend voor. Hij weet alle ballen (en natuurlijk dienbladen) hoog te houden en maakte drie jaar geleden de transfer van onze locatie op de Grote Markt in Harderwijk naar Ermelo. Zoals hij zelf zegt is het aan hem als bedrijfsleider om er alles aan te doen het maximale uit de dag te halen. Hoe? Dat lees je hier!

Horecatijger in hart en nieren

‘Ja, maar ik heb wel een omweg genomen om uiteindelijk weer in de horeca te belanden. Zo ben ik begonnen bij de Zwaluwhoeve, heb ik een baan als beveiliger in Amsterdam gehad, ben ik vervolgens aan de slag gegaan als assistent storemanager in een schoenenwinkel, was ik geïnspireerd door een klant en ben ik gestart met de opleiding Luchtmobiel bij defensie. Dat laatste bleek ook niet wat voor mij, dus ben ik weer teruggegaan naar de schoenenwinkel, maar dan als storemanager. Vervolgens ben ik door een kennis gevraagd om het winterseizoen in een après ski bar te werken en ben ik het zomerseizoen doorgegaan naar Lloret de Mar. Dit heb ik twee jaar zo afgewisseld. Toen vond ik dat avontuur wel mooi geweest. Op mijn 27e ben ik serieus gaan nadenken wat ik wil. Ik wist nooit goed wat ik wilde, maar wist wel dat de horeca me goed past.’

En toen?

‘Toen stapte ik met een grote rode baard en houthakkersblouse bij De Boterlap in Harderwijk naar binnen. Ik kende het omdat ik er in het weekend uitging. Ik ben daar in de zomer gaan werken en werd al gauw de rechterhand van de bedrijfsleider. Ik denk dat ik door mijn leeftijd en ook gewoon door kneiterhard werken al snel die verantwoordelijkheden kreeg.’

Nu ben je zelf bedrijfsleider bij De Boterlap Ermelo

‘En werk ik ook nog steeds graag mee in de uitvoering. Dat wil ik blijven doen, anders zou ik doodongelukkig worden. Maar in deze functie buig ik me ook over de omzet, personeelskosten, aansturing van het team en een stukje begeleiden van de keuken. Ik moet alles kunnen verantwoorden en ben het aanspreekpunt. Iedere dag moet ik van mezelf kunnen zeggen dat ik zo efficiënt mogelijk bezig ben geweest om het maximale uit de dag te halen. Hier motiveer ik het personeel ook in, we doen het met z’n allen.’

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)


Vroeger vs. nu

‘Vroeger was ik ‘het onzekere jongetje van de klas’. Dat zou je nu misschien niet denken hè. Daarom kan ik iedereen aanraden om de horeca in te gaan. Het brengt je zoveel op sociaal vlak. Dat zie ik ook terug bij m’n personeel, daar kan ik echt van genieten. In de horeca groei je sneller dan door vakkenvullen.’

Tweede familie

‘100%. Het is hier gezellig en we zijn hecht onderling. Hierdoor blijven de meesten ‘plakken’. Maar ik stimuleer m’n team wel echt om te studeren als ze die ambitie hebben. Studie zie ik echt als een van de gegronde redenen dat ik iemand last minute nog uit kan roosteren. Maar naast je studie ben je natuurlijk van harte welkom om bij te verdienen. Jezelf bewijzen hoeft niet, ook zonder ervaring kun je hier werken. De assistent-bedrijfsleider heeft er ook drie maanden over gedaan om een dienblad normaal vast te kunnen houden, dus no pressure. ;-)’

Lijkt het je leuk om in het team van Wilco aan te sluiten? Check dan hieronder de vacatures voor De Boterlap Ermelo.