Meestgestelde vragen | Werken bij De Boterlap Groep

FAQ

de meestgestelde vragen

Boterlap_Harderwijk_Ermelo_20220318_0237 (2)
Hee, leuk dat je er bent! Om je een zo volledig mogelijk beeld te geven van werken bij De Boterlap Groep, verzamelden we de meestgestelde vragen voor je.

Welke restaurants vallen onder De Boterlap Groep?

De meeste mensen weten dat wij twee restaurants hebben met de naam ‘De Boterlap’. Eentje in Ermelo én eentje middenin het centrum van Harderwijk. Maar we hebben nog een restaurant met een eigen, uniek concept. We hebben het natuurlijk over Buitenplaats Het Loo, ons nieuwe restaurant middenin het Kroondomein van Ermelo/Uddel. Sinds januari 2023 is dit restaurant ook onderdeel van De Boterlap Groep. Dus wanneer wij het hebben over ‘werken bij De Boterlap Groep’, dan heb jij nog de keuze uit maar liefst 3! locaties.

Wat is er zo leuk aan werken bij De Boterlap Groep?

Met ruim 150 collega’s is er altijd wel wat te beleven. Ook al is ons team groot, we zijn wel één grote familie. Lekker drankjes met elkaar doen in het weekend bij één van onze restaurants (met 50% korting!!) en tijdens werktijd met elkaar strijden voor het beste resultaat. We sommen de rest van de voordelen even voor je op:

 • Salaris boven horeca-cao.
 • Fooi! Dit verdelen we onder ons hele team.
 • Je kunt op maandagochtend gratis boxen en op dinsdagochtend een groepsles volgen onder professionele begeleiding. Zo kun je de drukke terrasdagen goed bijbenen!
 • Wil jij stappen maken binnen de organisatie? Geef dat vooral aan! Dan stippelen we samen jouw groeipad uit.
 • Ja, je las het goed. Je krijgt 50% personeelskorting bij alle drie de restaurants.
 • Wij houden rekening met jouw schoolrooster, sportwedstrijden of gezinssituatie bij het maken van de roosters.
 • Investeren in onze restaurants, service, systemen en medewerkers is iets wat wij erg belangrijk vinden.
 • Je werkkleding wassen? Dat doen wij!
 • Er zijn korte lijntjes tussen alle functieniveaus. Dat vinden wij prettig!
 • Zijn we met toffe dingen bezig? We nemen je er graag in mee. Transparantie vinden wij belangrijk.

Do we have to say more? ;-)

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

En wat is er minder leuk aan werken bij De Boterlap Groep?

Misschien denk je nu: Huh, waarom vertellen jullie nou de minder leuke dingen? Dat is een bewuste keuze. Want zie je de onderstaande dingen niet zitten, dan zijn wij waarschijnlijk geen match. Je kunt er maar beter vroeg genoeg achter komen, toch?

 • Het is wel écht hard werken. Soms loop je tot wel 30.000 stappen per dag. Tsja, daar moet je tegen kunnen.
 • Het is een erg groot team van ruim 150 mensen dus alle namen onthouden vraagt heel wat hersencapaciteit.
 • De humor van onze collega’s is soms heel flauw. Zet dan vooral even je fake-smile op, dan zijn ze ook weer tevreden.

Doen jullie aan leuke personeelsuitjes?

Uiteraard! Tijdens de coronatijd was het even iets rustiger, maar nu gaan we er weer vol voor. Laatst organiseerden we een carnavalsfeest in De Boterlap Harderwijk met heel veel eten en drinken. Heb jij een idee voor een toffe activiteit? Let us know!


En wat schuift dat om bij jullie te werken?

Hard werken belonen we graag. Daarom betalen wij boven horeca-cao. In het eerste gesprek komt dit ook direct aan bod, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Naast het prima salaris krijg je uiteraard ook nog een leuke fooi mee. Deze verdelen we altijd over ons hele team dat gewerkt heeft.

Kan ik ook parttime bij jullie werken?

Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Wij bieden de mogelijkheid om jouw werktijden af te stemmen op je persoonlijke situatie. Denk aan: schoolgaande kinderen, schoolroosters en andere verplichtingen.

Ik heb geen horecaervaring, kan ik dan ook solliciteren?

Don’t worry, ook jij kunt solliciteren. Wij zorgen er wel voor dat je zo snel mogelijk de kneepjes van het vak leert. Solliciteer dus vooral. Wij helpen je door de eerste weken heen!

De functie die ik wil staat niet op jullie website, kan ik ook een open sollicitatie versturen?

Absoluut. Dat kan je doen via de contactpagina, te mailen naar hr@deboterlapgroep.nl óf door Nicole een appje te sturen. Dat kan via de button rechtsonder.

Ik wil graag stagelopen bij De Boterlap Groep, is dat mogelijk?

Dat kan! Wij zijn een erkend leerbedrijf. Doe jij een horecagerelateerde opleiding? Bij ons kan je enorm veel leren. Van ontbijt tot diner en van kroeg tot aan het ontvangen van hotelgasten.

Vertel mij meer over De Boterlap Harderwijk

In het hart van het centrum van Harderwijk, op de Markt, vind je De Boterlap Harderwijk. Hier gebeurt het in Harderwijk, of het nu evenementen, stadswandelingen of goedgevulde terrassen zijn. Het is de plek voor mensen om samen te komen. Dat maakt het werken bij De Boterlap Harderwijk ook zo gezellig. Genoeg te zien en te doen en dan na werktijd nog even naborrelen met je collega's en wat vrienden.

Vertel mij meer over De Boterlap Ermelo

De Boterlap Ermelo heeft ook zo weer zijn eigen charmes. Sinds maart 2018 zijn we trotse eigenaar van dit restaurant op de plek van de voormalig Schout van Ermel. Het grand café neemt, met zijn historische bar, een prominente plek in aan de rand van Ermelo. Het leuke is de diversiteit aan gasten. Jong en oud weet deze plek te vinden voor een goed getapt Heineken pilsje, een heerlijke maaltijd of een snelle lunch. Werken bij de Boterlap in Ermelo betekent veel gezelligheid en een mooie werkplek op een centraal punt op de Veluwe.

Vertel mij meer over Buitenplaats Het Loo

Buitenplaats Het Loo is niet zomaar een restaurant. Het is een restaurant met een rijke historie. Wist je dat de voormalig koningin vroeger thee kwam drinken in het restaurant? Zij kwam met haar koets en parkeerde deze in het koetshuis. Om het koetshuis is ere te houden is er nog altijd een koets te zien (tip: kijk even naar boven). Helaas niet de originele, maar zeker een waardige vervanger.