Van 16-jarige Runner naar 25-jarige Senior Floormanager bij De Boterlap Harderwi
4-04-2024

Van 16-jarige Runner naar 25-jarige Senior Floormanager

Blog Janneke header

Maak kennis met Janneke: de rots achter het personeel op de vloer bij De Boterlap Harderwijk. Ze begon op 16-jarige leeftijd als Runner en nu – 9 jaar later – is ze doorgegroeid tot Senior Floormanager. Hoogste tijd dus om haar voor te stellen! We gingen met haar in gesprek over haar werk en het team. Lees je mee?

Per ongeluk bij De Boterlap Harderwijk

Het grappige aan Jannekes verhaal is dat ze zelf nooit aan De Boterlap dacht om te werken. Sterker nog, ze was eerst niet zo enthousiast. Het was haar vader die zei ‘De Boterlap is een leuke plek om te werken, het is toch maar een bijbaantje’, niet wetende dat Janneke hier 9 jaar later nog steeds zou werken.

Janneke gaf het een kans en kwam op ‘sollicitatiegesprek’. Een sollicitatiegesprek op z’n Boterlaps. Toen ze aankwam, mocht ze gelijk een schort omdoen en een paar uurtjes meedraaien. En ja hoor, Janneke was gelijk verkocht. ‘Ik vond het werk meteen fantastisch. Lekker doorpakken, hard werken en plezier maken met collega’s’ – aldus Janneke.

Van Runner naar Senior Floormanager

En óf ze het fantastisch vond. Janneke begon als Runner en ze blonk al snel uit met haar leergierige en ambitieuze werkhouding. Ze leerde: achter de bar staan, bestellingen opnemen, borden uitserveren (voor de horecatijgers onder ons: klep-lopen), kassa tellen, zaak afsluiten en nog veel meer.

Met deze skills werd ze uiteindelijk Assistent Bedrijfsleider (ook wel: Junior Floormanager) en groeide ze door naar Senior Floormanager. Het eindpunt bereikt? Nee hoor! Ze wil nog verder leren en volgt momenteel de cursus Leermeester vanuit De Boterlap Groep.

Sociaal, positief, teamwork, hard werken en gezelligheid…

… was wat Janneke zei toen we vroegen wat het werken bij De Boterlap zo leuk maakt. Ze gaf aan dat geen dag hetzelfde is. Van het terras op een zonnige vrijdag, naar de kroeg op een zaterdagnacht en tot het café op woensdagmiddag – elke keer andere gasten en sferen!

“De ene keer sta je in de keuken de gootsteen te ontstoppen en de andere keer sta je een mooi gerecht uit te serveren aan gasten”

Maar het team is wat het nog altijd het allerleukst maakt. “Iedereen is zo leuk, hecht met elkaar en gezellig!” benadrukt Janneke. “Maar, we werken ook hard met elkaar en zorgen altijd voor de beste ervaringen voor de gasten”. Janneke vertelt dat dit het ook leuk maakt. Het teamgevoel en het samenwerken komt hier mooi naar voren en dat voelt goed.

Jannekes persoonlijke kijk

“Personeel, dat maakt het bij De Boterlap Harderwijk. We zijn allemaal vrienden van elkaar en daardoor heel hecht. Je moet hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Vaak denken mensen dat horeca niets voor hen is, maar dat kun je pas zeggen als je het ervaren hebt, want ik zei dat ook altijd”.

Wil je ook werken bij De Boterlap in Harderwijk? Bekijk dan hier onze vacatures of stuur direct een berichtje naar hr@deboterlapgroep.nl