Runner; betekent dat de hele dag rennen? | Werken bij De Boterlap Groep
14-09-2022

Runner; betekent dat de hele dag rennen?

Boterlap_Harderwijk_Ermelo_20220318_1376 (1)

Vandaag lichten we onze functie ‘Runner’ uit. Misschien denk je hierbij wel dat je de hele dag aan het rennen bent, maar dat valt mee! Wat het wél inhoudt? Check het hier.

Train your brain

Wij schenken enorm veel verschillende bieren en wijnen. En aan jou de taak om deze allemaal te kennen. Zorg dus dat je weet wat je op je dienblad hebt staan bij het uitserveren van de drankjes. En niet dat je zegt: “Alsjeblieft, bier”, terwijl er een speciaalbiertje op jouw blad staat. Know what you're selling. Dit vergt natuurlijk wel even wat tijd, dus tijdens je eerste shift(s) kan je je collega’s raadplegen zodat je de gasten het best kunt bedienen.

Naast de drankjes is het natuurlijk ook belangrijk om de menukaart te kennen. Want ook al ben je een runner: Wanneer een gast een vraag stelt over één van onze gerechten, wijnen of bepaalde dieetwensen heeft, is het belangrijk dat ook jij hier antwoord op hebt. Check ook altijd voordat je gaat werken de daglijst met de ‘Chef’s special soep’, ‘Catch of the day’, ‘Crostini van de week’, en ‘Côte de Boeuf’. Deze vragen ga je namelijk gegarandeerd krijgen! En hoe professioneel staat het als je hier direct antwoord op hebt ;-).

Strengthen your arms

Het dienblad perfect balancerend op je vingertoppen, tsja dat kost kracht. Als runner loop je bijna constant met een vol dienblad; de ene keer met volle glazen en de andere keer met lege glazen die je zojuist hebt uitgehaald. En dan hebben we het nog niet over de borden gehad. Kortom: je hoeft niet meer naar de sportschool. Scheelt weer, toch? Alhoewel we wel twee keer per week gratis sporten aanbieden voor onze medewerkers, dus dubbelop is ook nog een optie.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Clean it up!

Ja, dit hoort er ook bij. De lege borden en glazen lopen niet vanzelf van de tafels en de tafels worden ook niet vanzelf schoon. Het is gewoon belangrijk dat het terras en restaurant er netjes uitzien. Breng je nieuwe drankjes? Dan neem je direct de lege glazen mee terug. Gewoon dat soort dingetjes. Dat vergroot onze kwaliteit en de gasten zullen je dankbaar zijn.


Be nice

Open deur? Misschien. Maar wel een héle belangrijke bij ons. Alle gasten moeten zich welkom voelen en het naar hun zin hebben. Een vriendelijke ‘Goedemorgen, lekker zo in het zonnetje hè?’ of ‘Goedemiddag, een witte wijn en een tonic is het vaste recept toch?’ zijn gewoon dingen die een glimlach toveren op het gezicht van onze gasten. Jij doet je best daarvoor.

Dusja, rennen hoeft gelukkig niet. Dat staat natuurlijk ook niet netjes. Maar hard werken is het wel. En bewijs jij dat je al deze skills voldoende bezit? Dan is een carrière als Handheld heel dichtbij!