De culinaire reis van Chefkok Dennis | Werken bij De Boterlap Groep
7-02-2024

De culinaire reis van chefkok Dennis die 17 jaar geleden begon

23-AT4A0206 (1)

Bij De Boterlap in het hart van Harderwijk schuilt er meer achter de heerlijke gerechten dan alleen ingrediënten en kookkunsten. Onze Chefkok Dennis drukt al zeventien jaar zijn culinaire stempel op ons restaurant. Daarom is het nu écht de hoogste tijd om jullie een kijkje te geven in het unieke verhaal achter zijn toewijding en passie.

Dennis stapte zeventien jaar geleden onze keuken binnen, nadat een oud-collega hem uitnodigde om bij ons te komen werken. De Boterlap was toentertijd nog maar net in handen van de huidige eigenaar Gert Boonen. Wat begon als een nieuw avontuur, groeide al snel uit tot een langdurige reis van persoonlijke en culinaire ontwikkeling.

Van Souschef naar Chefkok

Als Souschef begonnen, klom Dennis binnen een jaar op tot Chefkok. In een keukenteam van drie fulltimers, waar ook Maurice en Floris hun reis bij De Boterlap Groep begonnen, ontstond er een hechte band die verder gaat dan alleen collega's zijn. Het huidige keukenteam is stabiel, kent elkaar door en door en borrelt graag nog even na, wat resulteert in een heuse keukenfamilie.

De Boterlap is meer dan een restaurant

De Boterlap Groep heeft zich inmiddels ontwikkeld tot veel meer dan alleen een restaurant. Met het grootste terras van Harderwijk en nog eens drie verschillende locaties, is het nu een culinaire ervaring die varieert van lunchroom en restaurant tot brasserie en uitgaansgelegenheid. Daar is Dennis heel trots op en dat maakt het werken bij De Boterlap dan ook zo gevarieerd en dynamisch.

Het geheim van de chef

In de keuken van De Boterlap draait alles om rust, duidelijkheid en continuïteit. Dennis streeft altijd naar een omgeving waarin zijn team in topvorm is en waar rust heerst, vooral tijdens de drukte van de zomer. ‘Tijdens de spits mag het wel wat druk zijn, maar je moet daarvoor rust creëren. Dus voorbereidingen treffen, een goede planning, de juiste mensen op de juiste plek en het team motiveren is essentieel om de sfeer en kwaliteit te waarborgen.’

Dennis heeft niet alleen een passie voor koken maar ook voor het delen van zijn kennis en ervaring met jonge talenten. Hij geniet ervan om de kneepjes van het vak over te dragen en het team als een geoliede machine te laten draaien. Het gevarieerde team, met zowel ervaren krachten als enthousiaste nieuwkomers, maakt de keuken levendig en dynamisch.

‘Bij De Boterlap waarderen we ons personeel en investeren we in hun groei. We zijn trots op het feit dat we zelf goede parttimers opleiden, wetende dat koks niet voor het oprapen liggen. Het is een teaminspanning om de keuken soepel te laten draaien zonder overuren te maken.’

Wij zijn niet alleen trots op ons team, maar ook op onze kwalitatieve leveranciers, zoals Smidt Zeevis uit Rotterdam, Brood van Menno uit IJsselstein en Lindehoff uit Baambrugge. Het is belangrijk voor ons dat we weten waar onze ingrediënten vandaan komen, en we nemen ons team ook zo nu en dan mee op bezoek naar lokale leveranciers.

Saamhorigheid, ook buiten de keukenmuren

Buiten de keuken organiseert De Boterlap Groep regelmatig personeelsuitjes waarbij het team de kans krijgt om elkaar beter te leren kennen en te genieten van ontspanning en plezier. Het is een moment van samenhorigheid buiten de keukenmuren. ‘Laatst hadden we met elkaar een puzzeltocht op de mountainbike en sloten de dag af bij De Dorpskamer met eten en een dansje. Dat was echt superleuk.’

Conclusie: Dennis is niet alleen onze chefkok; hij is een essentieel onderdeel van het hart en de ziel van De Boterlap. Zijn toewijding, gecombineerd met het enthousiasme van het hele team, maakt De Boterlap niet alleen een plek om te eten, maar een culinair thuis.

Wil jij ook werken bij De Boterlap Groep? Bekijk dan hier onze vacatures.