Werken bij De Zwarte Boer: Sanne vertelt er over
Sinds begin maart is Restaurant en Boutique Hotel De Zwarte Boer onderdeel van De Boterlap Groep. Wij spreken Sanne en Els. De één een bekende van De Boterlap en de ander werkt al jaren bij De Zwarte Boer. Hoe vinden zij het eigenlijk om bij De Zwarte Boer te werken? In het eerste interview spreken we Sanne.
Jij werkt sinds de overname bij De Zwarte Boer. Hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik heb vanaf mijn achttiende twee jaar bij De Boterlap Harderwijk gewerkt en sinds die tijd altijd contact blijven houden met een aantal oud-collega's. Zo sprong ik af en toe bij op één van de locaties wanneer nodig. Afgelopen zomer heb ik bijvoorbeeld nog bij Buitenplaats Het Loo in Uddel gewerkt om tijdens de drukte in de weekenden te ondersteunen. Het blijft altijd leuk om voor De Boterlap Groep te werken. De werkwijze spreekt mij aan, maar ook de leuke teams en de goede arbeidsvoorwaarden. Het voelt echt als één grote familie.
Wat is jouw functie bij De Zwarte Boer?
Ik werk als Medewerker Bediening bij De Zwarte Boer voor het komende half jaar. Op dit moment werk ik voornamelijk in de ochtend en middag. Vanaf september ga ik beginnen met een nieuwe opleiding.
Wat vind je het leukste aan jouw functie?
Het leukste aan mijn werk vind ik vooral om zoveel met gasten bezig te zijn en ze blij en tevreden de deur uit laten gaan. Ik vind het heerlijk om voor mensen te zorgen en in de horeca vind ik het allerleukst om gasten te adviseren over wijn & spijs. Er is altijd wel wat te beleven in de horeca!
Wat vind je het leukste aan werken bij De Zwarte Boer?
De Zwarte Boer is natuurlijk een prachtige locatie met een rijke historie. Er zit echt een verhaal achter. Daarnaast is het een grote locatie met veel verschillende ruimtes. Door de verschillende ruimtes, biedt de locatie vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld feesten en partijen. Met later dit jaar de opening van het hotel in zicht, is er echt van alles mogelijk!
Ook het publiek is anders dan bijvoorbeeld een Boterlap. De gasten komen echt voor de omgeving om te wandelen of fietsen en daarna komen ze gezellig bij ons voor een uitgebreide lunch of diner. Ze nemen echt de tijd en moeite om De Zwarte Boer te bezoeken.
Wat is jouw favoriete ruimte van De Zwarte Boer?
Mijn favoriete ruimte van De Zwarte Boer is De Gelagkamer. Dit is een knusse ruimte met een gezellige openhaard en het oude tegelplateau. Veel gasten zitten ook graag in deze ruimte wanneer zij langskomen voor een kop koffie, lunch of diner. De Deel is ook een leuke ruimte, maar is een stukje groter. Deze ruimte is ideaal voor feesten & partijen van verschillende groottes.
Maar, hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Tot nu toe draai ik veel opstartdiensten, dat betekent dat ik mijn dienst begin met alles netjes maken voordat de gasten komen. Hieronder valt ook het klaarzetten van ons terras, zodat alles er echt uitnodigend uitziet voor de gasten. Om 10:00 uur gaan wij dan open voor koffie met gebak en vanaf 12:00 uur komen vaak de eerste gasten voor de lunch. Eind van de middag zijn er veel gasten die terugkomen van een wandeling of fietstocht voor nog een koffie of een borrel. ‘S avonds gaan de medewerkers op tijd eten om vervolgens alles klaar te maken voor het diner.
Waarom zou je het aanraden om bij De Zwarte Boer te gaan werken?
Naar mijn mening is het heel leuk en leerzaam om in een bedrijf te gaan werken die nog in de ontwikkelingsfase is. De Zwarte Boer is net overgenomen door De Boterlap Groep. Er zijn dan ook nog heel veel leuke ideeën en plannen met De Zwarte Boer. Dit is nu al begonnen met het uitbreiden van het terras en hopelijk gaan we ook snel weer met het hotel aan de slag! Ook komt de zomer eraan, waardoor we weer gezellige drukte verwachten. Doordat er zoveel gebeurt, is een werkdag heel divers en leuk. Daarnaast vinden er bij ons ook feesten & partijen plaats, waardoor je voor mensen een onvergetelijke dag kan verzorgen. Gasten blij maken, dat is het mooiste aan de horeca. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een bijzondere locatie midden in de natuur.
Houd onze website in de gaten voor het interview met Els.
Lijkt het jou ook leuk om te werken bij De Zwarte Boer? Bekijk onderstaand onze vacatures.