Werken bij De Zwarte Boer: Els vertelt er over

Sinds begin maart is Restaurant en Boutique Hotel De Zwarte Boer onderdeel van De Boterlap Groep. Wij spreken Sanne en Els. De één een bekende van De Boterlap en de ander werkt al jaren bij De Zwarte Boer. Hoe vinden zij het eigenlijk om bij De Zwarte Boer te werken? In het tweede interview speken wij Els.
Jij werkt al een tijdje bij De Zwarte Boer. Hoelang inmiddels?
17 jaar al! Ik ben begonnen als ontbijtmedewerker en later ging ik ook achter de bar werken. Uiteindelijk deed ik eigenlijk allerlei bedienings- en schoonmaakwerkzaamheden.
Wat is jouw functie bij De Zwarte Boer?
Ik werk als bedieningsmedewerker en sta voornamelijk achter de bar.
En welke functies heb je binnen het bedrijf gehad?
Ontbijtmedewerker, bar, bediening, schoonmaak, spoelkeuken en ik heb zelfs nog een tijdje de nachtbewaking gedaan. Eigenlijk van alles wat. Toen het hotel nog geopend was (tot covid) kregen al onze hotelgasten in de ochtend een luxe ontbijt verzorgd. We zorgden dat alle tafels netjes gedekt waren en serveerden het ontbijt aan tafel. Echt een ontbijt met alles erop en eraan. Bij een grote groep, zoals een bruiloft, serveerden wij het ontbijt nog wel eens in de vorm van een uitgebreid buffet.
Wat vind je het leukste aan jouw functie? En specifiek aan werken bij De Zwarte Boer?
Het allerleukste aan mijn werk vind gasten een mooie herinnering geven, door ze helemaal in de watten te leggen. Hierin vind ik persoonlijk contact met gasten belangrijk. Mijn doel is altijd dat zij zich thuis voelen bij ons. Daarnaast heb ik echt liefde voor de mensen en het prachtige historische pand van De Zwarte Boer.
Wat maakt deze locatie zo leuk/uniek?
Gezellige gasten, leuke collega’s en ook het bovengenoemde. We hebben altijd een leuk team gehad, die goed op elkaar ingespeeld is.
Wat is jouw favoriete ruimte van De Zwarte Boer?
De Gelagkamer en oude keuken. Dit zijn beide gewoon hele gezellige ruimtes. Vooral in de winter als gasten hier gingen ontbijten met de haard aan en sneeuw buiten vond ik het echt genieten! De deel is ook een hele leuke ruimte, maar vooral voor feesten, partijen en bruiloften. In het begin hadden we echt alles voor een bruiloft in eigen beheer, zelfs verschillende trouwauto’s.
Wat is jouw leukste herinnering bij De Zwarte Boer?
Ik heb heel veel leuke herinneringen aan de afgelopen jaren. We hadden echt een heel leuk team en er werden veel grappen uitgehaald. Regelmatig moest ik gewoon huilen van het lachen. We hadden heel veel plezier met collega’s en ook Cees (oud eigenaar) was van de grappen uithalen. Daarnaast hebben we ook hele leuke (vaste) gasten.
De afgelopen jaren hebben we echt een hecht team gehad en konden we lezen en schrijven samen. Echt een tweede familie!
In al die jaren is er veel veranderd, wat zijn de grootste veranderingen die je hebt gezien?
Ik ben eigenlijk al vanaf het begin in dienst. We begonnen als team met niets en zijn uitgegroeid tot een bijzonder bedrijf met veel vaste gasten. Er kan van alles op onze locatie: hotel, bruiloften, trouwen op locatie, vergaderingen, feesten, partijen, lunch en diner tot in de late uurtjes. Niks was te gek, tot Covid. Het hotel moest dicht en er bleef een klein team over. We maakten er als team het beste van. Er werden maaltijdboxen gemaakt, er was koffie-to-go te krijgen en we hebben nog een tijdje een ijscokar gehad. Na Covid bleef het hotel gesloten en kwamen veel gasten voor een uitgebreide lunch of vroeg diner. Doordat we met een klein team overbleven, werden we ook heel hecht als team en met onze gasten.
Maar, hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
In de ochtend beginnen we met schoonmaken en natuurlijk aanvullen. Het opstarten van de bar, alles aanvullen, gember snijden, slagroommachine klaarmaken en het buitenterras opzetten. Om 10:00 uur gaan we open voor koffie en gebak. Daarnaast dekken we in de ochtend ook vast de gereserveerde tafels in voor de lunch. Vanaf 11:00 uur is de keuken open voor lunch. Verder zijn de algemene taken van de dag: gasten verzorgen en alles schoon en aangevuld houden. Aan het einde van de dag moet alles volgens de sluitlijst spic en span zijn. Een goede afwisseling!
Waarom zou je het aanraden om bij De Zwarte Boer te gaan werken?
Het is gewoon een prachtig bedrijf. Niet te groot, wel heel gezellig. Met een prachtige ligging in de Veluwse bossen, met heel veel mogelijkheden. Ik werk er natuurlijk niet voor niets al 17 jaar. Het voelt echt als een tweede huis.
Lijkt het jou ook leuk om te werken bij De Zwarte Boer? Bekijk onderstaand onze vacatures.