10 feitjes over werken in de horeca | Werken bij De Boterlap Groep
1-06-2023

10 feitjes over werken in de horeca

AT4A8524

Werken in de horeca kan soms uitdagend en hard werken zijn, maar het is ook een leuke en gezellige werkomgeving waar je veel plezier kunt hebben en veel kunt leren. Hier zijn 10 feitjes over werken in de horeca.

1. 50% personeelskorting op je rekening

Dit is niet standaard wanneer je in de horeca werkt, maar bij ons zéker wel. Je krijgt namelijk maar liefst 50% personeelskorting in al onze restaurants (Boterlap Ermelo, Boterlap Harderwijk en Buitenplaats het Loo). Of je nou komt dineren in het restaurant of lekker komt borrelen op het terras, dat maakt voor ons niet uit. PROOST!

2. Samenwerken in een divers team

In de horeca werk je vaak samen met een divers team van mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. Dit kan leiden tot interessante gesprekken en nieuwe vriendschappen. We noemen alle Boterlap-collega’s niet voor niks: De Boterlap familie.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

3. Er is altijd wel iets te doen

In de horeca is er altijd wel iets te doen, wat betekent dat je je nooit hoeft te vervelen tijdens je werk. Er zijn altijd gasten om te bedienen, tafels om schoon te maken, bestellingen om op te nemen of even een praatje te maken met een vaste gast.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

4. Snelle ontwikkeling van vaardigheden

In de horeca krijg je vaak veel feedback van gasten en collega’s, wat kan helpen je vaardigheden razendsnel te verbeteren. Het kan ook een goede manier zijn om te leren wat gasten waarderen en hoe je je service kunt verbeteren. Zo word jij in no time een super goede kleploper, barkeeper, kok of handheld.

5. Je leert veel (over) eten en drinken

Als je in de horeca werkt, leer je veel over verschillende soorten eten en drinken. Je kunt nieuwe gerechten proberen en meer te weten komen over de verschillende smaken en ingrediënten. En je leert niet alleen veel over de smaken, je proeft ze ook vaak. Zo lust jij straks echt álles op iedere menukaart. Keuzestress gegarandeerd.

6. Alle ruimte voor jouw creativiteit

Werken in de horeca kan ook een kans zijn om creatief te zijn. Je kunt nieuwe gerechten bedenken en je kunt je eigen stijl en flair toevoegen aan je werk. Dus laat je creativiteit maar los, dat vinden wij alleen maar leuk!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

7. Je ontmoet veel verschillende mensen

In de horeca ontmoet je veel verschillende en interessante mensen. Denk aan beroemdheden, lokale bewoners die vaak langskomen en reizigers. Dit kan leiden tot interessante gesprekken en nieuwe ervaringen. Jouw sociale skills schieten zo razendsnel omhoog!

8. Je leert om onder druk te werken

In de horeca is het nodig dat je onder druk kunt werken, zoals tijdens drukke vakantieperiodes of bij grote evenementen. Of zelfs al wanneer het eerste lentezonnetje doorkomt. De terrassen stromen dan snel vol. Dit kan een uitdaging zijn, maar het kan je ook enorm helpen om je stressmanagement te verbeteren. Want na deze werkdag denk jij weer trots: Wauw, dit hebben we met z’n allen gerockt!

9. Je leert multitasken

Werken in de horeca vereist vaak dat je meerdere taken tegelijkertijd uitvoert. Iemand bestelt een drankje, terwijl een andere tafel om de rekening vraagt en je het belletje hoort van de keuken. Je moet alles onthouden en uitvoeren op basis van prioriteit. Dit kan een uitdaging zijn, maar het leert je ook om super goed te multitasken!

10. De horeca is gewoon de allerleukste werkomgeving

Last but not least is werken in de horeca ook gewoon heel leuk! Al zeggen we het zelf. Je maakt veel plezier met je collega's, leert in korte tijd veel nieuwe skills en vergeet ook vooral niet te genieten van de gezellige en levendige werkomgeving.

Oké, even kort samengevat: Werken in de horeca is niet alleen uitdagend, maar ook heel leuk en veelzijdig. Het biedt veel mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te leren en een vliegende start van je carrière te maken, veel verschillende mensen te ontmoeten en een super leuke werkomgeving te hebben.