In gesprek met Sietse - Senior Floormanager bij Buitenplaats Het Loo
24-08-2023

In gesprek met Sietse - Senior Floormanager bij Buitenplaats Het Loo

IMG_3196-2

1 april 2023 opende het geheel vernieuwde restaurant Buitenplaats Het Loo en sinds dag één is het al een groot succes. Senior Floormanager Sietse gaat alleen al veel langer terug in de tijd als het om dit restaurant gaat. Toen het nog in handen van de vorige eigenaren was, shinede Sietse ook al op de werkvloer.

De 24-jarige Sietse kwam al op zijn 14e in dienst bij Restaurant Uddelermeer zoals het restaurant voorheen heette. Na twee jaar in de afwas zette hij zijn eerste stap richting de bediening en daarna wilde hij nooit meer anders. “Op mijn 16e ging ik naar de middelbare hotelschool en werkte ik mijn eerste jaar ook nog bij Restaurant Uddelermeer. Daarna heb ik een tijdje gewerkt bij Brasserie Staverden en Salentein. Rond mijn 20e nam de vorige eigenaar weer contact met me op en vroeg me of ik terug wilde komen. Sindsdien loop ik hier weer rond.”

Van medewerker bediening naar klusjesman

Toen Restaurant Uddelermeer begin 2023 overgenomen werd door De Boterlap Groep, veranderde er voor Sietse ook veel. In de eerste plaats zijn werkzaamheden. Want van fulltime bedieningsmedewerker, was hij drie maanden lang lid van ons klusteam. “Ik vond het heel leuk dat het overgenomen werd; even wat vernieuwing erin. Sommige dingen waren namelijk wel toe aan een opknapbeurt. Al was het altijd écht heel leuk en gezellig druk hoor, maar er mocht wel wat vernieuwing in. Ik vond het heel leuk om mee te klussen in de maanden dat het restaurant dicht was; zo bleef ik er echt bij betrokken. Ik heb in de tussentijd een aantal diensten bij De Boterlap Harderwijk en Ermelo meegedraaid om het kassasysteem te leren kennen, maar verder was ik vooral hier in Uddel te vinden.”

‘Vroeger speelde ik altijd al restaurantje’

Ondanks dat Sietse 24 jaar oud is, werkt hij inmiddels al 10! jaar in de horeca. Een echte vakman dus. Sietse vertelt met een glimlach waar zijn passie vandaan komt: "Eigenlijk zit het er van jongs af aan al in; vroeger speelde ik altijd al restaurantje. Jaren later werkte mijn zus bij Restaurant Uddelermeer en via haar ben ik hier terechtgekomen. Daarna ben ik ook een opleiding gaan doen en er op deze manier helemaal ingerold. Dus wat ik altijd al wilde als kind, vond ik ook echt leuk!”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Positiviteit en rust

Als Senior Floormanager is het Sietse zijn taak om de Junior Floormanagers aan te sturen en in de gaten te houden dat alles goed verloopt. Maar, hoe zorg je daar dan voor? “Als je zorgt dat het rooster in orde is en dat iedereen weet op welke plek hij/zij moet staan, dan staat de basis goed en is er rust op de werkvloer. Ik probeer zelf ook altijd positief op de vloer te staan en rust uit te stralen. Als iemand het overzicht verliest dan geef ik altijd de tip om bij de ingang te gaan staan en alle tafels op de handheld langs te lopen. Zo weet je weer wat er allemaal speelt bij iedere tafel.”

Sietse werkt nu ruim een halfjaar voor De Boterlap Groep en we vroegen hem hoe het tot nu toe bevalt: “De Boterlap Groep is een fijne werkgever omdat ik zoveel vrijheid krijg in mijn werkzaamheden en aanpak. Ik mag een team van ca. 6 fulltimers en 25 parttimers aansturen. Het was aan het begin best wennen met zoveel nieuwe collega’s, maar we zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid en is het elke dag supergezellig op de werkvloer. Regelmatig werken er ook collega’s van De Boterlap Harderwijk of De Boterlap Ermelo hier, maar ook die voelen zich snel thuis in ons team en restaurant. De sfeer op de werkvloer is fantastisch en we doen het écht met z’n allen.”

Trots op het eindresultaat

We vroegen Sietse of hij verder nog iets kwijt wil, waarop hij met een trots gezicht antwoordde: “Ik ben er gewoon heel trots op hoe het is geworden. Het was een beetje oubollig, maar we hebben echt iets leuks neergezet. Ook met de open haard in de lounge en het terras wat zo mooi is geworden, dat is wel wat mensen trekt. Het verbouwen was ook echt leuk en ik zag het iedere keer een stukje mooier worden, dat maakt het wel tof. Mensen willen hier ook graag werken. Toen we in het voorjaar een kennismakingsdag organiseerden, kwamen daar ook echt veel geïnteresseerden op af en namen we ca. 10 medewerkers aan.”

Wil jij ook werken bij De Boterlap Groep? Bekijk dan hier onze vacatures.